Wil je een bedrijfspand kopen, maar ontbreekt het je aan de financiële middelen? Dan kies je er mogelijk voor om te gaan huren. Zonde, want zodoende wordt het pand nooit eigendom van jouw bedrijf. Je draagt maandelijks enkel huur af en ziet hier nooit iets voor terug. Wanneer je dit wel wilt, sluit je een zakelijke hypotheek af. Dit is een lening die je gebruikt om de aankoop van een bedrijfspand te financieren. Niet iedere ondernemer besluit direct om een zakelijke hypotheek af te sluiten. De voornaamste reden hiervoor is dat veel ondernemers niet weten wat dit precies is. Daarbij komt dat menig ondernemer niet weet hoe hij een zakelijke hypotheek afsluit. In deze tekst vertellen wij jou alles wat je hierover moet weten.

Hoe ziet een zakelijke hypotheek eruit?
Wanneer je kiest voor een zakelijke hypotheek, leen je geld van een geldverstrekker. Aangezien het een lening betreft, moet jij het geld terugbetalen. Dit doe je niet in één keer, maar in termijnen. Bij het afsluiten van zo’n hypotheek spreek je een looptijd af met de geldverstrekker. De lening moet voor het einde van de looptijd terugbetaald zijn. Om ervoor te zorgen dat dit lukt, spreek je een maandelijks bedrag af dat jij terug moet betalen.

Bij een zakelijke lening betaal je niet alleen het geleende bedrag terug. Nee, want je krijgt ook te maken met rente wanneer je een hypotheek afsluit. Door deze rente is het voor een geldverstrekker interessant om jouw geld te lenen. De rente voor een zakelijke hypotheek wordt bij het aangaan van de hypotheek vastgesteld. Deze staat doorgaans vast voor de gehele looptijd van de lening. Op deze manier kom je nooit voor financiële verrassingen te staan.

Waar kun je terecht voor een zakelijke hypotheek?
Wil je een bedrijfspand kopen en heb je hier een zakelijke hypotheek voor nodig? Dan zoek je mogelijk naar partijen die bereid zijn om jou een dergelijke lening te verschaffen. Tegenwoordig kun jij je tot verschillende partijen richten voor een zakelijke hypotheek. Allereerst kun jij bij de bank aankloppen. Bij vrijwel iedere bank in Nederland kun je een zakelijke hypotheek afsluiten. Bij een bank doe je de aanvraag voor een hypotheek vaak online. Op basis van deze aanvraag nodigt de bank jou uit voor een gesprek. Een bank verstrekt meestal geen zakelijke hypotheek zonder afspraak.

Vroeger kon je enkel nog bij de bank terecht voor een zakelijke hypotheek. Tegenwoordig kun jij je ook tot een online kredietverstrekker richten wanneer je een hypotheek voor een bedrijfspand nodig hebt. Grote voordeel van online geld lenen is dat jij er de deur niet meer voor uit hoeft. Je dient online een aanvraag in en levert de benodigde gegevens aan. Op basis hiervan krijg je een vrijblijvend aanbod van de kredietverstrekker. Indien jij hiermee akkoord gaat, moet je enkel het contract nog ondertekenen. Ook dit gebeurt online. Wanneer alles in goede banen is geleid, ontvang jij het geld direct op jouw rekening.

ZZP zorg