Selecteer een pagina

Zilver is natuurlijk al eeuwen lang een waardevol product en zo wordt het ook al heel lang gezien. De vraag naar zilver groeit vandaag de dag steeds meer, waarom is dat nou precies en wat maakt zilver zo interessant? In dit blog proberen we je antwoord te geven op deze vraag in de hoop dat je er wat aan hebt.

Interessante investering

Edelmetalen zijn een interessante investering omdat ze natuurlijk van hoge waarde kunnen zijn of naar hoge waarde kunnen stijgen. Goud bijvoorbeeld is een interessante investering omdat het een stabiele waarde heeft. Alleen is goud wel erg prijzig dus alleen interessant voor de investeerders met een groot vermogen. Omdat goud zo’n vaste waarde heeft investeren mensen spaargeld hierin. Simpelweg omdat ze bij de bank slechte rentetarieven hebben en het dus slimmer is om in goud te investeren. Je weet dat de koers stabiel is en alle stijging die je meepikt met de goud waarde is alleen maar mooi meegenomen natuurlijk. Zilver daar en tegen heeft veen veel instabielere koers en een lagere waarde, dat klinkt als een nadeel maar is het zeker niet. Omdat zilver goedkoper is is het makkelijker om in te investeren voor de mensen met normaal vermogen of jonge investeerders. En door de instabiele koers kan het dus zijn dat de prijs in 1x gigantisch gaat stijgen en er dus flinke winst gepakt kan gaan worden. 

Bekend product

Tegenwoordig is investeren in crypto helemaal hot, social media staat er bol van en iedereen heeft het over de koers van de bitcoin. Toch durft niet iedereen hier in te investeren omdat ze de bitcoin niet kunnen zien of aanraken. Het is een digitaal iets en niet iedereen houdt daarvan. Dat is iets waar zilver dan weer geen last van heeft mensen zullen eerder zilver kopen omdat ze weten hoe silver eruit ziet en hoe wat het precies is. Dit geeft de investeerders een goed gevoel van zekerheid en zekerheid is natuurlijk super fijn. Helemaal als het om belangrijke zaken gaan zoals geld investeren.

Kijk voor meer info over investeren in edelmetalen even op Doijer & Kalff