Het spreekt voor zich dat het kopen van een boot gepaard gaat met een bepaalde investering. Hoe hoog die investering is gelegen is in de praktijk uiteraard sterk afhankelijk van onder meer het soort boot dat wordt aangekocht en of deze bijvoorbeeld nieuw of tweedehands is. In ieder geval kan het aankoopbedrag van een boot zo hoog zijn gelegen dat er nog maar weinig financiƫle middelen overblijven om bijvoorbeeld een verzekering te kunnen betalen. Goedkoop een boot verzekeren kan dan ook voor veel mensen een absolute must zijn. Geldt dat ook voor jou? Dan kunnen de onderstaande tips je zeker helpen om dat voor mekaar te krijgen!

Tip 1: Hou bij de aankoop van je boot reeds rekening met je verzekering

De aankoopprijs van een boot wordt in de praktijk uiteraard bepaald door verschillende factoren. Het gaat hierbij dan in eerste instantie om bijvoorbeeld het merk van de boot, maar wat bovendien ook te denken van het vermogen waar de boot over beschikt, het materiaalgebruik, etc. Ook voor de hoogte van de verzekeringspremie van een bootverzekering geldt dat ze wordt bepaald door tal van verschillende factoren. Bij het kopen van je boot hier rekening mee houden kan goedkoop een boot verzekeren dan ook een behoorlijk stuk eenvoudiger maken. Dit geldt in het bijzonder voor bijvoorbeeld het type boot evenals het vermogen van de motor waar de boot mee is uitgerust.

Tip 2: Bepaal welk type bootverzekering voor jou het interessantst is

Goedkoop een boot verzekeren is ook een kwestie van een vergelijking te maken tussen de verschillende soorten bootverzekeringen die er op de markt zijn terug te vinden. We maken op dit vlak een onderscheid tussen de onderstaande soorten bootverzekeringen:

  1. De WA-verzekering;
  2. De WA+ beperkt cascoverzekering;
  3. De WA+ volledige cascoverzekering;

Het spreekt voor zich dat de meest complete bootverzekering de beste dekkingen biedt, maar tegelijkertijd ook op financieel vlak veruit het minst voor de hand liggend is. Wil je er gewoon voor zorgen dat je bent verzekert voor de schade die je aanbrengt aan derden en is voor jou vooral goedkoop een boot verzekeren van belang? In dat geval zou je in principe wel voldoende kunnen hebben aan het afsluiten van een gewone WA-verzekering.

Tip 3: Bootverzekeringen vergelijken is altijd interessant

Goedkoop een boot verzekeren is in de praktijk ook pas mogelijk wanneer je een goed beeld hebt van het volledige aanbod met dergelijke verzekeringen dat op de markt is terug te vinden. Zelfs wanneer je kiest voor het afsluiten van een WA-verzekering zal je kunnen vaststellen dat de premies die hiervoor worden gevraagd sterk uiteenlopend kunnen zijn. Dat betekent in de praktijk concreet dat je door een vergelijking uit te voeren in principe vrij snel een aantrekkelijke besparing kan realiseren op de standaard verzekeringspremie die je normaal had moeten betalen.

Wil je dus met andere woorden goedkoop jouw boot kunnen verzekeren? Dan is het in de praktijk altijd een aanrader om ervoor te kiezen om niet alleen de verschillende soorten bootverzekeringen te vergelijken, maar ook een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende verzekeraars.