Je hoeft je in het leven niet overal voor te verzekeren, maar soms ontdek je toch dat bepaalde verzekeringen wel handig zouden zijn geweest. Een goed voorbeeld hiervan is de rechtsbijstandsverzekering. Deze verzekering kun je aanwenden wanneer je een probleem hebt waarbij de hulp van een jurist goed van pas zou komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een situatie waarin je een conflict hebt met je werkgever over jouw contract, met je huisbaas over de aangekondigde huurverhoging of met een bedrijf dat haar afspraken niet nakomt. Als je geen verzekering hebt, worden de kosten van een jurist niet vergoed, zo denkt men vaak. Echter, er is een mogelijkheid om toch de hulp van een jurist in te schakelen zonder meteen aan een verzekering vast te zitten. Wij laten je in dit artikel zien hoe je dit realiseert. 

 

Rechtshulp on demand van Univé

Soms heb je slechts een keer de hulp van een deskundige nodig en dan is het enigszins overdreven om hier een langlopende verzekering voor af te sluiten. Je kunt daarom ook gebruikmaken van rechtshulp on demand van Univé. Met deze eenmalige verzekering kun je juridisch advies en rechtshulp ontvangen voor een van tevoren afgesproken prijs. Het principe is heel simpel en daardoor ook heel effectief: je gaat naar de site van Univé. Hier vind je een vragenlijst over de hulp die jij nodig hebt. Als je de vragen beantwoord hebt, krijg je te zien wie je aan de juiste vorm van rechtshulp kan helpen en tegen welk tarief. Ga je akkoord met deze offerte, dan kun je binnen een dag in contact komen met de jurist. Deze zal naar jouw zaak kijken en bekijken wat het beste is om te doen. Zo weet je zeker dat je goed geholpen wordt en dat je aanspraak kunt maken op je rechten. Doorgaans zorgt dat ervoor dat problemen snel en vakkundig afgehandeld kunnen worden. 

 

Ook voor ondernemers 

Niet alleen als particulier heb je soms problemen waarbij je de hulp van een jurist kunt gebruiken, ook ondernemers komen soms vast te zitten. Vandaar dat het goed is om te weten dat ook professionals een beroep kunnen doen op de specialisten van Univé. Ook zij kunnen via de site van Univé aangeven over welk juridisch gebied zij advies willen inwinnen. Zij worden vervolgens meteen in contact gebracht met een deskundige zodat ook hun probleem effectief aangepakt wordt. Ben jij daarom ondernemer en moet je bijvoorbeeld een contract tekenen dat je niet geheel vertrouwt? Laat dan een jurist bekijken of er wellicht vreemde addertjes onder het gras zitten. 

 

Heb jij vaker hulp nodig? 

Het kan gebeuren dat je met enige regelmaat juridische conflicten hebt. In dat geval is het goed om te zorgen dat je een doorlopende verzekering afsluit. Met een rechtsbijstandsverzekering van Univé kun je dan altijd even contact opnemen met een jurist die naar jouw zaak kijkt. Dat kan een hoop problemen voorkomen, of je nou een particulier of een zakelijke professional bent. Check de site om jouw verzekering vandaag nog af te sluiten.