We leven in een vreemde wereld de laatste tijd, waarbij het coronavirus invloed heeft op ons allemaal. Een vervelende situatie kun je wel zeggen, vooral voor alle ondernemers in ons land. Er zijn namelijk talloze bedrijven erg hard getroffen door het virus, maar wist je dat er diverse maatregelen zijn die jou kunnen helpen om jouw bedrijf op de been te houden. Want laten we eerlijk zijn jij wilt hetgeen waar je zo hard voor geknokt hebt niet verliezen, maar hoe regel je dit en waar heb je nu precies recht op tijdens deze crisis? Als jouw bedrijf is getroffen door het coronavirus, dan moet je echt snel verder lezen. Waar heb jij recht op en zijn er maatregelen waar je al eens bij stil gestaan had?

Veel verschillende maatregelen, vraag hulp bij Blended.law

Er zijn echt diverse maatregelen in het leven geroepen om mensen die een bedrijf hebben te helpen. We vertellen je natuurlijk graag meer over deze maatregelen, op de website van Blended.law kun je de hulp inschakelen bij het aanvragen van de maatregelen. Wist je dat je een aanvulling zou kunnen krijgen via de zogeheten Tozo 3-regeling? Dit is een aanvulling die geregeld wordt via de gemeente waar jij in woont. Wel dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden voor je hier aanspraak op kunt maken. De regeling is opgestart in 2020 en loopt inmiddels al een poosje.

Wat zijn de voorwaarden waar je aan moet voldoen

Om te beginnen hoef je niet aan te tonen dat je bedrijf levensvatbaar is, maar je zult wel goed moeten kijken naar het inkomen. Bij de Tozo regeling telt namelijk niet alleen jouw inkomen, maar ook dat van je partner mee. Dat kan nadelig uitpakken op het moment dat je partner een redelijk inkomen heeft. Een voordeel van deze aanvraag via de website is dat je binnen hooguit vier weken al een beslissing kunt verwachten. Voor deze aanvraag is het wel belangrijk een vermogenstoets te doorstaan, dit heeft de regering zo bepaald. Het belangrijkste bij deze regeling is dat jouw inkomen in één keer is weggevallen en je niet in het bezit bent van vermogen. Daarnaast moet je ook een bepaald aantal uren werken om deel te nemen aan deze regeling. Wist je dat je ook in aanmerking zou kunnen komen voor de NOW?

Hoe kom je aan een verklaring

Het aanvragen van de maatregelen is nier per se eenvoudig, maar met de hulp via de website van Blended.law kun jij een stuk gemakkelijker een verklaring aanvragen. Samen met jou worden een aantal stappen doorlopen, zodat jij wordt voorzien van de juiste informatie en de verklaring krijgt die jij nodig bent. Welke verklaring jij precies nodig bent hangt af van welke maatregelen jij gebruik wilt of kunt maken. Het is handig om alvast wat informatie op te vragen, voordat jij een aanvraag gaat indienen.